A skanzen bekerült a helyi értéktárba

2024-01-19

Hír kategória,

Rövid ismertető

Elismerésben részesült intézményünk különleges kiállítóhelye

A 3. Tatabányai Értéktár Napon a Tatabányai Múzeum kiállítóhelye, a Bányászati és Ipari Skanzen bekerült a városi értéktárba.

2024. január 19-én, a 3. Tatabányai Értéktár Napon a Tatabányai Múzeum nemzetközi viszonylatban is unikális kiállítóhelye, a Bányászati és Ipari Skanzen bekerült a városi értéktárba, és elismerő oklevélben részesült.
A rendezvényen Lusztig Péter, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere, az Értéktár Bizottság elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Gyalókay Kitti, az Árpád Gimnázium tanulója előadását hallgathatták meg az egybegyűltek. Ezt követően az emléklapok átadására került sor, több kategóriában. A helyi értéktárba kerültek kulturális örökség kategóriában Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara, az Emlékező Bánhida c. film, a Bányászati és Ipari Skanzen, a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör, a Forgórózsa Fesztivál, a Jászai Mari Színház, Népház, az Új Forrás Folyóirat és a Turul Emlékmű; sport kategóriában a Humanitás SE Boccia Szakosztálya; egészség és életmód kategóriában a Gerecse 50 teljesítménytúra; természeti környezet kategóriában a Szelim-barlang; turizmus kategóriában a Ranzinger Vince-kilátó. A skanzen oklevelét Lusztig Péter alpolgármestertől Pál Gabriella múzeumigazgató vette át. 
A rendezvényen elhangzott, hogy a kultúráért felelős miniszter Minősített Könyvtár címmel ismerte el a József Attila Könyvtár munkáját - ezzel kapcsolatban Mikolasek Zsófia, a könyvtár igazgatója osztotta meg gondolatait. A rendezvény Borsó Tibor, Komárom-Esztergom Vármegye Közgyűlése alelnökének szavaival, ill. a Vármegyejáró: Tatabánya c. imázsfilm megtekintésével zárult (a film elérhető: https://youtu.be/9mlERzmQLmE?si=cYbXMLCM3eoO3zDQ).

Köszönjük az elismerést, és gratulálunk a többi díjazottnak!