ELMARAD!!! Hagyományőrző előadás

Ismertető

Meghívó

Idén is folytatódnak a hagyományőrző előadások!

FIGYELEM! Ezúton értesítjük a tisztelt érdeklődőket, hogy múzeumunk meghirdetett rendezvényei beláthatatlan ideig elmaradnak! Ugyanakkor a múzeum nyitvatartási időben továbbra is várja a látogatókat. Vigyázzunk egymásra! Jó szerencsét!

 

Az OMBKE Tatabányai Helyi Szervezete 2020. év elején is - minden érdeklődő részére - négy előadásból álló sorozatot szervez. Az előadások célja a selmeci diákhagyományok, a tatabányai bányász hagyományok bemutatása, a bányászathoz kapcsolódó európai és magyarországi egyesületek és tevékenységük ismertetése. A kb. 1 órás előadásokat követően az érdeklődők megismerkedhetnek bányász-kohász-erdész dalokkal. A résztvevők az előadások zárásaként a hallottakból vizsgát tehetnek, mely feltétele lesz a bányajáráson és a szakestélyen való részvételnek is!

Sokak által már ismert tény, hogy 2017. szeptember 8-án Selmecbányán aláírták Tatabánya és Selmecbánya Testvérvárosi Együttműködési Megállapodását. Reményeink szerint ezzel a megállapodással újabb lehetőségek nyílnak a két város civil kapcsolataink erősítésére, városaink történelemének és egymás hagyományainak megismerésére is.
Várunk tehát minden érdeklődőt, régi és új egyesületi tagot, leendő tagtársat, korra és nemre való tekintet nélkül, akik szeretnének jobban megismerkedni Selmecbányával, hagyományainkkal, dalainkkal, esetleg csatlakozni kívánnak a helyi hagyományőrzéshez!

Az előadások helyszíne:
Tatabányai Múzeum, Szent Borbála tér 1. (A Vértes Agorája)

Az utolsó előadás:

2020. március 13., 16 óra
Bársony László alias Örökmozgó: A szakestélyek és történetük
2020. március 13., 18-19 óra
Vizsga

Bányajárás: 2020. március 20., 10-12 óráig
Szakestély: 2020. március 20., 18 órától (helyszín: Bányászati és Ipari Skanzen)

 

Jó szerencsét!

 

A belépés ingyenes!

Sajtónyilvános esemény!

Időpont

2020. március. 13. 16:00 -

Térkép
Tatabányai múzeum térkép

2800 Tatabánya, Vágóhíd u. 1

Ár

Csoport esetén kérjük hívja az alábbi telefonszámot